Sayfalar

29 Aralık 2011 Perşembe

Spagetti, Italian Job


Spagetti özünde italyan icadı. El yapımı şahane makarna anlamı da var, 70'lerde italo-western de denen uzun metrajlı film anlamı da.

Sadece biri lezzetli, domates sos ve yağlı kıyma ile yapılan, defne yapraklarıyla süslenen mükemmel bir tabak spagetti. 





Her italyanın doğasında var hamaratlık. El yapımı makarnasına dalından kopardığı cherry domatesleri ve kıymayı ekleyerek çabucak yapıverdiği spagetti bolonezi bir italyanın evinde yemelisiniz mutlaka. Veya Floransa ya da Bolonya'da herhangi bir trattoriada da olur. Kıymalı makarna deyip geçmemek için. Bizim evlerde analarımız reçel kıvamında salçalar soslarla kavurup üzerine tereyağ gezdirmeye kalkarlar. İyice haşlayıp hamur ederler, soğuk suda da yıkadılar mı, al sana kıymalı börek bozması dejenere ürün.

Kıvamı tam ayar olmalı, hamur diri kalmalı. Tavana fırlatma testi hala geçerli.

Yanında fazla değil, iki kadeh Toskana chianti şarabının eşlik etmeli bu spagettiye. Üstüne robustası bol, napolitan özel koyu kavrulmuş bir espresso ile noktalanmalı. Aşkların en güzeli. Buon appetito.


pozitivas'dan spagetti bolonez

1 paket 0 numara 50 cm spagetti
300 gr yağlı kıyma
arpacık soğan
sarmısak
domates salçası
12 cherry domates
tuz, kırmızı ve karabiber
maydanoz
zeytinyağı
 fesleğen
parmesan veya padano 

ve yemek müziği seçimi:
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder